Баня е идеалното място за хора, които обичат да плуват и желаят да подобрят здравословното си състояние чрез този приятен спорт. Учените изтъкват  опасността от хлорираните води и басейни, които повишават риска от рак на кожата и други кожни проблеми наред с белодробни заболявания и алергии. Човек поглъща от 6 до 100 пъти повече хлор под душа отколкото ако се пие хлорирана вода. Представете си само колко хлор поглъща тялото ни при плуване във хлорирана вода. В Баня вие не само плувате в минерална вода от дълбините на земята, но също така и от душовете тече тази живителна, чудотворна течност! Това е топла, копринена вода, много по-различна от тази, която е в обикновените басейни по Черноморието.

 

 

 

 

 

 

В Баня има три басейна с минерална вода. Най-големият е с двойни олимпийски размери и водна пързалка. Вторият басейн е в същия комплекс и е за деца също с водна пързалка. Третият, спортен басейн е с размери 25 м. Дължина и 1.30 дълбочина. Водата в олимпийския басейн се сменя през ден, а в спортния басейн всеки ден.

 

 

Олимпийският и детски басейн работят от месец май до септември от 9 часа сутрин до 6 часа вечер . Спортният басейн работи целогодишно от 7 .00 сутрин до 6.00 вечер и дори посреща гости на Нова година. Плуване в топлите минерални води на Баня  през зимата е невериятно изживяване.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Цената на билетите за възрастни е 3 лв. Деца от 7 години нагоре 1 лв., а деца под 7 години ползуват басейна безплатно. Закупен веднъж билета важи за целия ден престой на плажа. Добре поддържаната площ около басейните предлага чудесна възможност за отдих и наслада на слънчевите лъчи.