Истинското съкровище на всяка една страна са хората и Баба Атанаска е истинско въплощение на българката. Тя е на 87 години и нейната история е забележителна. Заобиколена от любимите си цветя тя ни разказа за активното си участие в партизанското движение през ІІ Световна война. Гласът и е властен като на генерал и всяка нейна дума е важна и стойнстна. Излъчва сърдечно гостоприемство и благост. Тя се облича в традиционното българско облеклобяло и черно. Всичко по нея трепти от чистота и излъчва достойнството и велечието на българската женамайка и баба!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От всички хора, които срещнтахме в Баня, баба Атанаска и семейството и представляват сърцето и душата на малкия град. Всеки път когато си тръгваме от дома им, те не забравят да ни кажат да дойдем отново и че винаги сме добре дошли в техния дом. Те и всички наоколо, след няколко дни престой в града, ще ви накарат да се почувствувате като у дома.

 

 

 

 

 

Добре е човек да притежава кола, но в Баня и други видове превозни средства функционират добре. Много хора карат велосипеди, всичко е на хвърлей разстояние и автомобилите не са така належащи. Също така и каруците са средство за превоз, а и разхода на гориво за този модел е минимален, тъй като има само една конска сила!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Иванка Бакалова е сърдечна и гостоприемна домакиня, която заедно със съпруга си Брайко са менаджери на Курортното бюро в града. Техният дом е винаги пълен с приятели и смях и за тях може да се каже че са едни от най-известните и почитани хора на Баня. Иванка е и поетеса, автор на великолепната стихосбирка Хоризонт и Пристан, отразяваща душевността и проникновението на зрялата българка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Атанас може да ви даде и информация за недвижимите имоти в града.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Баба Атанаска

Градината

на Иванка

други видове превозни

и семейството

Атанас

В приятна и уютна атмосфера може да се насладите на най-вкусната пица, приготвена с много любов и сервирана лично от собственика на това гостоприемно и приветливо заведение на Баня.

Баба Геша е изключителна майсторка що се отнася до плетенето. Тя превръща всяко нещо до което изплете в истинско произведение на изкуството. Неуморните й ръце плетат от невероятни дантелени покривки до разкошни зимни чорапи и жилетки. Нейното умение е ненадминато, гостоприемството й е прословуто. Удоволствие е да разговаряш с нея, тъй като винаги те смайва с находчивостта, остроумието и чара си.

Следобедно кафе с приятели.

Баба Геша

Прекрасен ден, красиви приятели

Пицата човек