Banya

Bulgaria

 

Китното и живописно градче Баня се намира между Карлово и Хисаря по пътя за Пловдив. Минералните бани, модерно оборудвания рехабилитационен център и принадлежни съоръжения са най-добрите в Централна България, познати като Карловските Минерални Бани. Рехабилитационният балнеоложки център с високо квалифицирания професионален персонал предоставя целогодишна възможност за лечение на ставни, неврологични и гинекологични заболявания. Няколкото бани, плувни басейни, спортни и рехабилитационни центрове предлагат ефективни методи за лечение и подобрение на общото здравословно състояние на приемлива цена. Температурата на минералната вода в зависимост от това, коя баня изберете е от порядъка на 35-54 градуса Целзий. Единственото по рода си открито калолечение е другото предимство на града и предлага лечение на много вида заболявания. Рехабилитационният център и санаториум наред с откритите минерални басейни и плажове гарантират незабравимо време и здраве за тялото и душата.

 

Градчето Баня се намира в средата на долината на река Стряма заобиклено от Средна Гора. Намира се на около 10 км. разстояние от Хисаря и Карлово, известни със своите исторически забалежителности и на около 30 км. от Пловдив, втория по големина град в България. Местността около Баня е с хилядолетна история от времето на древните Траки и Римляни и предлага на посетителите разнообразни исторически забалежителости и останки от времето на тези велики цивилизации. За онези, които идват България да търсят по-добро здраве чрез благотворния климат и минерални води, посещението в това уникално градче е задължително.

 

В допълнение към великолепните минерални балнеолечебни комлекси и открити минерални басейни в града има няколко хубави хотела и спретнати частни квартири с гостоприемни хазаи, за онези, които искат да останат за по-дълго време.

Историческите забележителности около града включват най-голямата тракийска гробница открита на Балканите, която се намира близо до Старосел, както и Двореца или лятната резиденция на цар Борис ІІІ, която царят построява след като открива целебния ефект на минералните води върху собствения си ревматизъм. Дворецът се намира в северната част на града и е най-известният адрес в местността.

 

Открийте сами тайната защо Баня се нарежда всред най-добрите балнеоложки центрове на Източна Европа и защо хората идват тук година след година в търсене на по-добро здраве и лечение чрез минералните води.

 

 

 

 

 

 

Тази интернет страница banyabulgaria.com се притежава и поддържа от собственика на страницата, който не е официално упълномощен от Град Баня България. Съдържанието на страницта може да не отразява точно възгледите и мнението на град Баня. Коментар и препоръки моля изпращайте на посочения електронен адрес до собственика на страницата. Съдържанието на тези страници отразява мнението на собственика на страницата и той не е отговорен за евентуални неточности или щети относно представените факти и данни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karlovo Mineral Baths

Баня, България

Залези в Баня

Къщи и градини в Баня

Балнеосанаториум

Спортният басейн

Спортният комплекс

Забележителности край Баня

Хората на Баня